kóros gerincferdüléssel küzd

2021.10.13. 09:03

Gyűjtenek, hogy segítsenek a beteg palotabozsoki lányon

Régóta panaszkodott hátfájásaira a palotabozsoki fiatal lány, Mészáros Bianka Renáta. Szülei elvitték orvoshoz, de az elején nem találtak nála semmi rendelleneset, majd idén januárban egy rossz hírt közöltek velük. Egy genetikai úton öröklődő betegséget diagnosztizáltak a 16 éves lánynál, kóros gerincferdülést.

Zs. J.

Renáta éli mindennapi életét mint a tizenévesek. Iskolába jár, barátai vannak. Életvidám, azonban mint megtudtuk, a fájdalmai egyre nagyobbak. Egy félórás fizikai megterhelés már annyira megviseli, hogy le kell feküdnie pihenni.

– Egy olyan speciális, több órás műtétre (nyitott gerincműtét) van szüksége lányomnak, amit az országban egy helyen végeznek, a fővárosi Országos Gerincgyógyászati Központban – kezdett bele szomorú történetükbe Adorján Csaba.

Júniusban a budapesti konzultáción az orvos elmondta, hogy 60 százalékos görbülése van Renátának, így ebből kifolyólag a jobb lába négy centiméterrel rövidebb. Az édesapa közlése szerint, azonnali műtétre csak akkor kerülhetne sor, ha 150 fokot érne el a görbülés. Mivel a lánynál kisebb, így várólistára kerül, és várhatóan csak két és fél év múlva műthetik.

A családfő hozzátette, ha rosszabbodik a lánya állapota, és életmentő műtétet kellene végrehajtani, akkor természetesen rögtön megműtik. A szülők azonban nem szeretnék ezt az időt kivárni. Látják lányuk arcán a fájdalmat. Annyit megtudtak, ha magán­úton végeztetnék el a műtétet, akkor az kilencmillió forintba kerülne. Ennyi pénzük nincs, így gyűjtésbe kezdtek.

Sokba kerül

Decemberben újabb konzultációra mennek, addig szeretnék, ha a műtétre a szükséges pénz összejönne. Bíznak a segítségben. Számukra a legfontosabb, hogy lányuk mosolyogjon, és fájdalmai elmúljanak. A férfi feleségével, családjával ezért úgy döntöttek, segítséget kérnek, hogy a műtétet minél hamarabb el lehessen végezni lányukon. Bankszámlaszám, ahol Mészáros Bianka Renátán lehet segíteni: ERSTE Bank 11600006-00000000-93737355.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!