ünnepeltek

2021.10.13. 12:34

Harmincöt éve zenél a népszerű szigetvári fúvószenekar

A Zrínyi Miklós Fúvószenekar 35 éve alakult, s ennek tiszteletére szombaton jubileumi hangversennyel ünnepeltek a Szigetvári Vigadóban.

Mohay R.

Forrás: Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar Facebook oldala

– Folyamatosan fejlődve, rengeteg gyakorlással a zenekarunk meghatározóvá vált a térség kulturális életében. Sok szállal bekapcsolódtunk az országos vérkeringésbe és felejthetetlen élményeket szereztünk külföldi vendégszerepléseinken. Az 1986-os megalakulás óta folyamatosan próbálunk, megyünk, ahova hívnak minket. Sok különleges zenei eseményt valósítottunk meg, felléptünk Szigetvár minden jelentős ünnepségén – mondta Deichler András karnagy.

Az évek alatt a zenekar meghatározóvá vált a térség kulturális életében

Az ifjúsági zenekarként indult együttes ma már nagyrészt dolgozó felnőttekből áll. A nyár sikeres kezdeményezése volt az utazó zenebusz, amellyel a szigetvári járás negyvenöt településén adtak elő népszerű dallamokat. Deichler András karnagy korábban is kreatív ötletekkel népszerűsítette az élőzene vará­zsát, a Zrínyi Emlékév során a Balatont hajózta körbe a fúvós­zenekar.

Az ünnepi koncertet dr. Madaras Krisztina, a Szigetvári Fúvósokért Alapítvány elnöke nyitotta meg, köszöntőt Csikota József a WASBE Fúvószenekari Világszövetség kelet-európai elnöke mondott, az est díszvendége pedig dr. Várnai Ferenc zeneszerző volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!