Olvasónk jelezte - mi utánajártunk

2021.10.13. 07:00

Honnan jöhet a sok illegális szemét a Barackvirág utca környékén?

Egy ideje gondot okoz az illegálisan lerakott szemét az Angster József utca környékén. Egyik olvasónk szerint a kihelyezett kamerák is hasztalanok.

Vizvári Soma

a20211011_szemŽt_PŽcs_LP_DN SzemŽt a Barackvir‡g utc‡n‡l

Fotó: Löffler Péter

Használt, koszos kabátok, és egy mosdókagyló látványa fogadott minket hétfőn a Jurisics utca, és a Barackvirág utca sarkán kihelyezett szelektív kukáknál. Az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett olvasóink részéről arról, hogy az Angster József, a Csillagvirág, valamint a Jurisics utcákban gyakran ellepi a szemét a szelektív hulladékgyűjtők környékét.

Több általunk megkérdezett helyi is úgy vélekedett, a probléma oka az lehet, hogy az Angster József utca fölötti dűlőutak túl szűkek, ezért a Biokom nem tudja elégségesen biztosítani a szemétszállítást. Így az ott lakók közül egyesek gyakran autóba rakják a szemetüket, és az első arra „alkalmas” helyen kidobják.

– Többször láttam, hogy valaki megáll autóval, és szemetet rak ki, majd mintha mi sem történt volna, továbbhajt – mondta egy olvasónk.

A Biokom sajtóosztálya lapunk megkeresésére küldött válaszából kiderül, érkezett hozzájuk bejelentés a környékről illegálisan kihelyezett hulladékokkal kapcsolatban, az viszont nem egyértelmű, hogy mi lehet a jelenség oka.

– A környéken lévő utcák, dűlők valóban nagyon szűkek. A terület jellege, domborzati viszonyai, illetve a parkoló autók miatt kisebb járművel végezzük a szolgáltatást. A szolgáltatás – mind a kommunális, mind a szelektív hulladékgyűjtés tekintetében – biztosított házhoz menő vagy gyűjtőpontos rendszerben – állt ezzel kapcsolatban a Biokom válaszában. A vállalat azt is állítja, hogy a környező utcákból a hulladék elszállításával kapcsolatban reklamáció, bejelentés nem érkezett.

Ezt alátámasztotta, az egyik dűlőút lakója is, aki lapunknak nyilatkozva úgy vélekedett: a gondot azok közül okozhatják páran, akiknek csak hétvégi telkük van a hegyoldalban, és az ottani szemét szállítását nem akarják fizetni.

A Biokom válaszában arra is kitért, hogy a tevékenységüknek köszönhetően a környéken fokozatosan csökken a szigetek szennyezettsége. A képet árnyalja, hogy egyik olvasónk még szeptember végén is a Csillagvirág és az Angster József utca szennyezettségére panaszkodott. Utóbbi esetében a kihelyezett kamerákat sem tartotta hatékonynak. Meg kell jegyezni, ottjártunk pillanatában se a Csillagvirág, sem pedig az Angster József utca szelektív szigete nem volt szennyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!