Fontos delegáció tagjaként

2021.12.18. 09:05

Három kontinensen járt két nap alatt Hoppál Péter

Hoppál Péter kétnapos tárgyalássorozaton vett részt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter delegációjának tagjaként Tunéziában és Iránban.

MW

Fotó: Mohai Balázs

Hoppál a magyar parlament Magyar-Iráni Baráti Csoportja elnökeként vett részt a delegáció munkájában. A Magyarország számára fontos gazdasági diplomácia sikerét a kulturális együttműködések és a kétoldalú baráti kapcsolatok alapozzák meg. Pécsett sok iráni egyetemista tanul, és a város testvérvárosi kapcsolatot létesített a fideszes városvezetés idején Irán és a perzsa kultúra egyik legmeghatározóbb kulturális centrumával, Shiraz városával. Ezeknek a kapcsolatoknak most sikerült új lendületet adni a személyes látogatás során. 
 

 

A magyar delegáció 12 programot bonyolított le Tuniszban, ahol kétoldalú – gazdasági és kulturális – egyezményeket írt alá a magyar külügyminiszter. 
Teheránban Hossein Amir-­ Abdollahian külügy­minisz­ter­rel tárgyalt a küldöttség, és megtartották a két ország között második alkalommal megrendezésre került Gazdasági Vegyesbizottság ülését.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!