Járványhelyzet

2021.12.29. 17:02

Kevesebb céges rendezvényt tartanak idén

Elhalasztott céges bulik jellemzik a decembert, nem kis csalódást okoz most ez a fejlemény a baranyai vendéglátósoknak.

Czine Vanessza

A koronavírus-járvány negyedik hulláma ugyan már talán leszálló ágba kezd érni, ennek ellenére az emberek még mindig tartanak attól, hogy egy légtérbe sokan tartózkodjanak. Éppen ezért is döntött úgy nagyon sok cégvezető, hogy az idei év végi céges összejövetelt inkább elhalasztja, és jobb híján üzenet formájában köszöni meg a munkavállalóknak az egész éves kemény munkát. 

Ezzel a kellemetlen fejleménnyel párhuzamosan ugyanakkor az év végi szállodai foglalásokra nem lehet panasz: a baranyai szállodák többsége telt házzal fogja zárni a mostani és kezdeni az új évet. A pécsi Laterum Hotel ugyan a rendezvénytermét a koronavírus-járványtól függetlenül sem szokta kiadni, csak esküvőkre, szállodarészlegük az év végén telt házzal indul neki az ünnepeknek. 
 

A Palatinust sokan szokták választani helyszínül a céges rendezvények megtartására – ám ezek nagy része a vírus miatti bizonytalanságok okán elmarad. Idegeskedni azért úgy tűnik, mégsem kell. 

– A vendégek utazási kedve töretlennek látszik, hiszen karácsonykor, szilveszterkor és a két ünnep között is kiemelkedő foglaltsággal üzemelünk. A báltermünkben ebben az időszakban karácsonyi ünnepi vacsorát és a gálavacsorával egybekötött egész estés szilveszteri programot biztosítunk szállóvendégeink részére – árulta el lapunk érdeklődésére Szabó Anett, a szálloda értékesítési igazgatója. 
 

A vírus megjelenése előtt a novemberi és a decemberi hónap volt a legerősebb időszak a Csülök Bár étterem dolgozói számára, míg a nyár kicsit enyhébbnek mondható. Mint megtudtuk, idén ez teljesen megfordult, a nyár kicsivel jobb volt, viszont a novemberi és decemberi hónap gyengébb lett. A vendéglátósoknak ugyanakkor szükségük lenne az év végi nagy forgalomra, hiszen ebből kompenzálnak a gyenge januári és februári időszakban. A kérdés számukra most az, hogy vajon a jövő év is hasonlóképpen fog-e alakulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!