Hol, mire használható?

2022.01.31. 17:30

Többen élhetnének a városi kártyák kedvezményeivel

Tavaly a pandémia miatt kissé mindenhol kevesebben igényelték, vagy újították meg a városi kedvezménykártyákat. Idén valamivel többen éltek a lehetőséggel. Összegyűjtöttük, hol, mire használható a városi kedvezménykártya.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A pécsi Tüke Kártyát már ötszáz helyen fogadják el

Fotó: L.L.

Egyre többen használják ki a városi kedvezménykártya előnyeit, bár sok helyen még mindig nem annyian, mint amennyien élhetnének a lehetőséggel. A pécsi Tüke Kártyát 2015 óta közel 75 ezren igényelték. Emellett, a pécsi önkormányzattól kapott információk szerint évente átlagosan 11 ezer kártyát igényelnek. 

 

Ez a szám a 2020–2021-es évben a járvány miatt kevesebb volt. A kártyát 2020-tól már nem csak pécsiek, hanem az ország bármely részén élők is igényelhetik. A szlogenje már nem Pécsinek, hanem „Pécsen lenni több!”. A Tüke Kártyával rendelkezők több mint 50 százaléka havi rendszerességgel használja kártyáját. A legtöbben a busz bérletpénztárakban, ruházati boltokban veszik elő, valamint népszerűek még a kikapcsolódás kategóriájú elfogadóhelyek, illetve az egészség és szolgáltatás kategóriába soroltak. 

 

A Szigetváron több mint öt éve működtetett Szigetvár Kártyát az idén 1700 forintért lehet kiváltani, a Szigetvári „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesületnél. Mint Varga Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, évente 4-500-an igénylik. A januártól december végéig érvényes kedvezménykártya elfogadóhelyeinek zászlóshajója a Szigetvári Gyógyfürdő, amelybe 40 százalék kedvezményt kapnak a kártyatulajdonosok a belépők árából. Ezen kívül körülbelül 20 elfogadóhely van a városban, és Pécsen is használható néhány helyen, mellyel így a belépőkből, vagy vásárlások után 5–40 százalékos kedvezményt kaphatnak a kártyatulajdonosok. 

 

Harkányban már több mint tízéves a Harkány Kártya, amellyel a fürdőbe 50 százalékos kedvezménnyel tudnak fürdőbelépőt vásárolni a helyiek. Évente ezer forintért tudják megújítani a harkányiak a parkolóirodában. Mint Márton Béla, a parkolóiroda vezetője elmondta, körülbelül 1300-an szokták megújítani, igényelni a kártyát, tehát kevesebben, mint ahányan élhetnének vele. 

 

Siklóson a rendszer megújítását tervezik a közeljövőben

Siklóson tavaly 88-an igényeltek Siklós Kártyát, illetve 587-en hosszabbították meg a meglévőt. Ez a szám egy 10 ezer feletti lakosú városhoz képest elenyésző, ezért az önkormányzat a későbbiekben a várospolitikai célokhoz igazodva szeretné megújítani a több éve működő, de nem feltétlenül eredményes Siklós Kártyát. Mint Mojzes Tamás alpolgármester elmondta, sem városkártyaként, sem kereskedelmet ösztönző kártyaként nem tölti már be a hozzá fűzött reményeket, hiszen a kártyát már csak a kedvezményes fürdőbelépő vásárlására használják a helyiek, más szolgáltatók viszont alig, vagy egyáltalán nem részesülnek az előnyökből. Mohácson idén januártól él a különböző kedvezményekre jogosító Mohács Településkártya, amelyet digitális formában és plasztikkártya igénylésével is használhatnak a lakók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!