Birka hasonlat

2022.02.11. 20:12

Pécsen kampányolt a baloldal péntek este

Birkához hasonlította a kormányra szavazókat Márki-Zay Péter Pécsen, a Széchenyi téren néhány száz fős közönség előtt megtartott kampánynyitó beszédében, amelyet a Dunántúli Napló munkatársai is a helyszínen hallgattak végig.

V.S.

Fotó: L.P.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje azt állította, hogy ha kormányra kerülnek, nem fogják elvárni a városvezetőktől, hogy hűségnyilatkozatot tegyenek, és birkaként tereljék az embereket választani a kormányra szavazni. Érdemes megemlíteni, a 2018-as országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP-re mintegy 2,8 millióan szavaztak.

 

Ismert, a botrányos kijelentéseiről elhíresült politikus korában az illegális bevándorlás ellenzőit és a rezsicsökkentés támogatóit, sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz hasonlította.

A baloldal jelöltje azonban a programjáról Pécsen nem beszélt, azzal kapcsolatban Mellár Tamás párbeszédes pécsi politikus annyit mondott, hogy később fognak részleteket közölni.

 

A kampánynyitón beszédet mondott Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök felesége, Dobrev Klára is, aki nagyszerűnek nevezte, hogy a baloldal összes pártja összefogott. Érdekesség, hogy mindez pont abban a városban hangzott el, ahol a baloldali összefogás felbomlott a városházán, a városvezető koalíciót pedig egy jobbikos képviselő hagyta el néhány napja.

 

Márki-Zay Péter pécsi megjelenése előtt Komlón is beszédet tartott jóval kisebb közönség előtt. A hallgatóság ott nem töltötte meg a Városház tér felét sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!