Szívmelengető

2022.03.11. 09:53

Ingyen kaphatnak ebédet a rászorulók

Naponta több mint 170 rászoruló juthat melegételhez a Magyar Pünkösdi Egyház és az üzemeltető Komló Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából, a nemrég megnyílt népkonyhán.

Wald Kata

Fotó: Zsedrovits Enikő

Mint ismeretes, a Magyar Pünkösdi Egyház pár évvel ezelőtt kereste meg a komlói önkormányzatot azzal a tervvel, hogy a szociális étkeztetésen belül népkonyha-szolgáltatást biztosítanának a városban.

 

Céljuk, hogy a hozzájuk forduló rászorulókon segítsenek – azoknak az embereknek szeretnének minden nap egy tál meleg ételt biztosítani, akik nem képesek az anyagi, vagy szociális helyzetükből adódóan az étkezésért térítési díjat fizetni.

 

 

A népkonyha nemrég nyílt meg a Zrínyi téren, ahol egyre többen élnek az étkezés lehetőségével. Az osztópont megnyitását fejlesztések előzték meg, ezek részeként újultak meg és váltak mozgáskorlátozottak számára is elérhetővé a Zrínyi téri központ mellékhelyiségei.

 

 

Az ellátotti létszám a későbbiekben akár 2500 főre is felfuthat. Ennek feltétele, hogy a város más területein is a szabályzóknak megfelelő infrastruktúrával rendelkező osztópontot tudjanak bekapcsolni a rendszerbe.

 

A terv szerint a körtvélyesi és a kenderföldi városrészben is biztosítanák a szolgáltatást, illetve törekednek arra, hogy például Szilvás, és Gesztenyés városrészekben is hozzájuthassanak a napi egyszeri melegételhez a rászorulók – ennek feltétele, hogy az érintett városrészekben a szükséges helyiségek, a megfelelő körülmények rendelkezésre álljanak.

 

A járvány miatt egyelőre csak elvitelre készítenek ételt, amelyek naponta 13 órától vehetők át a Zrínyi tér 2. szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!