Támogatást nyertek

2022.03.18. 12:27

Megkezdődtek a játszótér-felújítások Siklóson

Megkezdődtek a játszótér-felújítások Siklóson és Harkányban is, melyre mindkét önkormányzat támogatást nyert az elmúlt évben.

Zs. K.

Siklóson összesen kilenc játszótér újulhat meg, és bővülhet biztonságos játékelemekkel, emellett egy új játszótér is épül a Szegfű utcában. Az elnyert 154 millió forintból még egy, a röplabda, a kosárlabda, a tollaslabda, kézilabda, lábtenisz és a kispályás futball űzésére alkalmas gumiburkolatú multifunkciós sportpályát is építenek a tömbházak közé, a Béke térre, és egy közösségi tér is létesül, melynek központi eleme egy 50 négyzetméteres épületrész lesz a vásártéren. A játszótér-felújítások mellett a Vár­alja program építési munkálatait, az új parkolók építését is láthatják a lakosok, és a Magyar Kézilabda Szövetség is megkezdte a Batthyány-iskola sportpályájának felújítását. 

 

Harkányban, a terehegyi játszótéren is megkezdődtek a munkálatok, az önkormányzat 16,5 millió forint kormánytámogatást kapott közterületeinek fejlesztésekre. Ebből az összegből a terehegyi játszótéren körülbelül nagyságrendileg 1600 négyzetméternyi területen bővítik a játszótéri eszközöket, a gyerekeknek focikaput állítanak fel, emellett a felnőtteknek kültéri fitneszeszközöket helyeznek el, így a mozogni vágyók számára a szabadban is megfelelő körülményeket biztosítanak a sportolásra. A játszótér környezetét is fejlesztik, közvilágítással, padokkal gazdagítják a teret, valamint gondoskodnak a bekerítéséről is. Ha az időjárás nem akadályozza a munkálatokat, akkor a hagyományos Terehegyi Tavaszköszöntő programon adják át a játszóteret a kicsiknek.  
 

Új utasvárók

Megújultak a buszmegállók utasvárói a dél-baranyai városokban. Siklóson 13, Harkányban pedig 12 fedett, egységes arculattal rendelkező utasvárót alakítottak ki, az önkormányzatok és egy országos hálózattal rendelkező reklámcég megállapodásának eredményeképpen. A buszvárókban úgynevezett citylight reklámtáblákat alakítottak ki, ám ahol nem volt áramvételezési lehetőség, ott egyelőre éjszaka nem világítanak a reklámtáblák. 
 

Már elkezdték az építők a kivitelezési munkát
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!