Vetélkedőre fel!

2022.03.26. 08:56

Népi kincsekről szól majd a verseny Szigetváron

M. R.

Fotó: Shutterstock

„HONnan Tudjam?” címmel rendeznek magyar folklórismereti vetélkedőt a BázisPont Közösségi Térben március 27-én, vasárnap, délután háromtól. A programot a Csillagvirág Egyesület szervezi, 2–4 fős csapatok jelentkezhettek március 25-ig. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely megtehető az egyesület Facebook-oldalán megadott elérhetőségeken. 

 

Kvíz, activity, ügyességi feladatok, feleletválasztás és kézműveskedés is várható, a szervezők ajánlása alapján jó, ha van legalább egy felnőtt vagy egy-két idősebb gyermek a csapatban. A megoldandó feladatok a néptánchoz, népmesékhez, a népművészet különböző ágaihoz, illetve Magyarország néprajztörténetéhez kötődnek, amelyekhez szintén a Csillagvirág Egyesület Facebook-oldalán találnak segítséget a leendő versenyzők. 

 

A BázisPontban ezen felül további, rendszeres programok is várják az érdeklődőket. A néptáncos foglalkozások mellett többek között óvodásgyógytorna, valamint a felnőttek számára önvédelem, gerinctorna és jóga közül is választhatnak a helyiek és a környékbeliek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!