Várhatóan sokan választják majd

2022.03.31. 09:49

Újra járnak majd közvetlen vonatok Mohácsra

A járványügyi helyzet miatt 2020 nyara óta lényegében csak pótlóbuszok járnak Villány és Mohács között, április 3-tól azonban a reggeli és a délutáni ingázáshoz végre újra közvetlen vonatok indulnak a Duna-parti városból a megyeszékhelyre és vissza.

Palotás Péter (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Az utasok és a vasútbarátok egy része 2020 nyarán attól tartott, hogy a járványhelyzetre hivatkozva bevezetett menetrend egyben a Villány–Mohács szakasz bezárását eredményezheti. Úgy tűnik, a félelmek alaptalanok voltak: a pótlóbuszok ugyan nem tűnnek el, de lényegesen több vonat jár majd a két település között, sőt közvetlen pécsi járatok indulnak április 3-tól. 

 

A megyei vasútvonalak, és így természetesen a 66-os jelzésű Villány–Mohács szakasz érdekében is tevékenykedő Baranyai Vicinálisokért Egyesülettől megtudtuk, a reggeli ingázáshoz Mohácsról közvetlen vonatok indulnak Pécsre, míg visszafelé a délutáni órákban a megyeszékhely felől érhetők el átszállás nélküli járatok. 

 

A civil szervezet alelnöke, Szarvas-Hierholcz Márk lapunknak úgy nyilatkozott, minden bizonnyal magas kihasználtsággal közlekednek majd a vonatok, várhatóan viszonylag sokan választják majd a munkába járáshoz ezt a közlekedési módot. Hozzátette, a tapasztalatok szerint igény mutatkozik a vasútra Baranya ezen részén is. 
Az egyesület felkereste Hargitai Jánost, a térség kereszténydemokrata ország­gyűlési képviselőjét is, aki – mint Szarvas-Hierholcz Márk fogalmazott – „teljes mértékben támogatja a helyi érdekeket, és ezáltal a vasúti közlekedést is”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!