Hidegben és esőben is méltón ünnepeltek

2022.04.03. 15:40

Több ezres tömeg gyűlt össze az esti koncertekre Siklóson (Galéria)

Méltóképpen ünnepelte Siklós a várossá avatásának 45. évfordulóját, annak ellenére is, hogy az időjárás nem volt éppen kegyes a rendezvényhez.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Wiesner Zoltan

Negyvenöt éve, április elsején avatták várossá Siklóst, ez alkalomból az idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Siklós 45 programsorozatot. A rendezvény szervezői úgy állították össze a programot, hogy a siklósi kulturális csoportok fellépését is megtekinthessék a fesztiválozók, estére pedig fergeteges koncertek fogadják a közönséget. Csütörtökön a Hooligans, pénteken a Bagossy Brothers Company, szombaton pedig a Neoton Família sztárjai voltak a fő fellépők. 

 

– Az időjárás nem volt velünk ezen a három napon, de pénteken teltház volt a siklósi belvárosban. Az esti koncerteket minden nap meg tudtuk rendezni, több ezres közönséggel – mondta Béni Gábor, az Acona Rendezvényszervezés vezetője. Mint mondta, folyamatosan nyomon követték az időjárás alakulását, hiszen hol eső, hol havas eső, hol hó esett, a vasárnap délutáni fellépők emiatt nem tudtak színpadra lépni, 19 órától viszont a tervezett musical előadás, valamint a Neoton, és a Kozmix bulija méltóképpen zárta a fesztivált. Elárulta, két dologban bíztak: hogy sikerült olyan programot összeállítani, hogy az mindenképpen kimozdítsa az embereket a fesztiválra, illetve hogy esetleg a meteorológusok tévednek. Utóbbi nem, az előbbi viszont határozottan teljesült, a hideg és a csapadék ellenére több ezren látogatták a programokat. 

 

Riegl Gábor polgármester úgy fogalmazott, a város életében egy olyan rendezvény kerekedett, amellyel szintet lépett, ilyen tömeget ugyanis még nem látott Siklós egyetlen rendezvényen sem. 

 

A fesztiválozók a péntek esti koncerten faltól falig megtöltötték a Felszabadulás utcát, de a bor- és gasztroudvarrá alakult Mária utcában is nyüzsögtek az emberek. A városvezető elmondta, a kitelepülők visszajelzései is pozitívak voltak, az emberek kötetlenül szórakoztak, jól fogyasztottak. A rendezvényszervezők és a polgármester megköszönték minden közreműködőnek (kitelepülő vendéglátóknak, kézműveseknek, a polgárőrségnek, rendőrségnek, és persze a kilátogatóknak), hogy hozzájárultak a program sikeréhez.

 

Díjátadó is kapcsolódott a városnapokhoz

A Siklós 45 rendezvényhez kapcsolódott a csütörtöki díjátadó is, amelyet a vár lovagtermében tartottak, és átadták a város kitüntetéseit az arra érdemeseknek. A képviselő-testület döntése értelmében posztumusz díszpolgári címmel tüntették ki Bender Józsefet, emellett díjat vehetett át Keresztes Andor plébános, a Duna-Dráva Cement beremendi gyárának képviseletében Szarkándi János elnök-vezérigazgató. Díjat kapott még Dr. Gaál Andrea, dr. Harmat Zoltán, Régertné Berta Magdolna, Vincze Bernadett, ifj. Bernáth László, a Mohácsi Tankerületi Központ, Ignatyev Szergej, Szinyei Lajos, és a siklósi mentőállomás dolgozói is elismerésben részesültek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!