Színes történelmet ír a PVSK

2022.05.31. 17:30

A múlt nagyjait is megidézzük (Galéria)

A PVSK az ország dél-dunántúli régiójának egyik legnagyobb és legrégebbi sportegyesülete, amely 1919-es alakulása óta sikert sikerre halmozott, rengetek első osztályú sportolót, magyar bajnokot, kupagyőztest és olimpikont foglalkoztatott vagy nevelt ki.

Sz. D.

Fotó:

Képösszeállításunkban a Vasút elmúlt 30-35 évéből szemezgettünk, s a megörökített képek között akadnak olyanok is, amelyek főszereplőit akár a mai fiatalok is felismerhetik. A bal felső sarokban például két pécsi siker­edző feszül egymásnak még játékosként: Ivkovics Sztojan, a magyar férfikosárlabda-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya és Csirke Ferenc, aki a PEAC élvonalbeli női együttesét irányította. 

Ha érdekel, hol folytatja tovább az edző, Kattints Ide!

Apropó, női kosár! A PVSK talán legnagyobb sikersztorija a Rátgéber László vezette együttes volt, amely nem csak itthon, de a nemzetközi porondon is remekelt, nem csoda, hogy az egész város (sőt, az egész ország) rajongott a pécsi lányokért. 

Ha rápillantunk a 2011-es vízilabdacsapatra, felismerhetjük például Lukács Gergelyt (jobb sarokban ül), aki később edzője lett szeretett egyesületének, valamint De Blasio Domenicot (Lukács felett) is, aki most a klub pólószakosztályát vezeti. 

A labdasportágak közül meg kell említeni természetesen a labdarúgást is, hiszen a Vasút focistái is sok szép gólt, cselt és emléket hagytak az utókornak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!