Pécsett elesett hősökre emlékeztek

2022.05.09. 13:31

Az Ukrajnában zajló háború különös pikantériát adott a koszorúzásoknak (Galéria)

Május 9-én volt 77 éve annak, hogy befejeződött Európában a II. világháború. Ennek emlékére tartottak megemlékezést hétfőn Pécsett a Szovjet-Bolgár és a Német-Magyar katonatemetőben.

Radnai Balázs

Fotó: Laufer László

Az eseménynek külön színezetet adott, hogy idén ismét háború zajlik a kontinensen, ráadásul az egyik résztvevő az egykori Szovjetunió utódja. Éppen emiatt a díszegyenruhában megjelent Andrej Rahmev, az orosz hadsereg ezredese és Oroszország katonai attasé-helyettese már az esemény előtt jelezte megkeresésünkre, hogy csak koszorúzni érkezett, de a jelenlegi kényes helyzetben nem válaszol újságírói kérdésekre.

- A katonahősökről illendő méltóképp megemlékezni függetlenül attól, hogy mely országért áldozták életüket, ugyanakkor azon kellene lennünk, hogy ne ismétlődjenek meg többé ezek az események – mondta beszédében az eseményt szervező Tóth János.

A beszédet követően az orosz attasén kívül többek között Dr. Gerner Zsuzsa, tiszteletbeli német konzul, Lévai Miklós, a Honvéd Hagyományőrzők országos elnöke és Ruzsa Csaba alpolgármester is koszorút helyezett el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!