Jó kezekben vannak a gyermekek

2022.05.27. 19:14

Hálaadó ünnepségre gyűltek össze szülők, gyerekek és dolgozók a megújult pécsi óvodában

Mohay R.

A Pécsi Református Kollégium Óvodájának hálaadó pünkösdi ünnepségét tartották május 27-én délután, fennállásának 12 éves évfordulója alkalmából. Egyúttal az óvoda felújítását is ünnepelték a Kormány és a Magyarországi Református Egyház Zsinata óvodafejlesztési programjának eredményeként.

– Köszönetet mondunk mindenek előtt Istennek, hogy tizenkét éve vezethetjük gyermekeinket Jézus nevében – mondta dr. Kádár Péter főigazgató. Köszönetet mondott a református egyház vezetőségének és a magyar kormánynak a támogatásért, illetve Babocsánné Katona Ágnes óvodavezetőnek és Győrfiné Komjáti Ágota gazdasági vezetőnek is, valamint a szülők és gyerekek türelméért.

Elmondta a támogatási összegből vásárolta meg a fenntartó, a Baranyai Református Egyházmegye Pécs önkormányzatától néhány évvel ezelőtt az épületet, a támogatás másik részét az épület belsejét és az udvar felújítására fordították.  A megnyitón dr. Hoppál Péter országgyűlési államtitkár és dr. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke is megjelent, kiemelve, személyes tapasztalataik által, gyermekeik óvodai mindennapjain át is érzik az intézményben zajló munka fontosságát.

– Megnyugtató érzés tudni, hogy a gyerekeink jó kezekben vannak, amíg a szüleik dolgoznak – emelte ki Őri László.

A pünkösdi hálaadó programon Szloboda József és Győrfi Bálint imádsággal egészítették ki az ünnepi alkalmat. A rendezvénnyel egyidejűleg óvodatörténeti kiállítást is megnyitottak a tornaszobában, melyet Kisóvári-Németh Márta intézményi lelkész nyitott meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!