Érdemes tanácsot kérni

2022.05.06. 19:31

Sok vevő volt a pénteki növényvásáron

Nemcsak érdeklődőkből, de vásárlókból sem volt hiány a pénteken megrendezett növényvásáron.

Zsigmond J.

Ezerféle színben pompázó virágok, különleges és illatos fűszernövények, apró fák, többek között ezek is várták az érdeklődőket a pécsi Kossuth téren megrendezett növényvásáron. 

– Én ezt a gyönyörű balkonrózsát vinném el. A balatoni nyaralónk kertjének lesz a dísze – mondta egy középkorú nő az eladónak. 
Koronya-Jung Dalma termelő elmondta, hogy 2016-tól működik a kertészetük, eleinte leginkább fűszernövényekkel próbálkoztak, de most már mindenfajta növény megtalálható náluk. 

– Érdemes mindig tanácsot kérni a szakemberektől, ha virágot, növényt vásárolunk, mert nem mindegy, hogy napos, vagy árnyékos helyre ültetjük-e azokat, illetve a locsolásra is érdemes odafigyelni. Például a levendulának ártalmas a sok víz – tette hozzá a termelő, aki azt is elmondta, hogy a panellakások naposabb erkélyére tavasszal, vagy nyáron virágzó évelőket is kitehetünk. Ha árnyékosabb a terasz, akkor érdemes például a fuksziával megpróbálkozni, ami vízigényes ugyan, de igen hálás és szép növény. 

Az egyik legnépszerűbb stand idén is a Biokom Nonprofit Kft. területe volt, itt a saját kertészetükben nevelt és szaporított fás szárú és mediterrán, fagytűrő növényeket, különböző virágokat kínálták eladásra a vásárlóknak. 

A többi kertészet is kitett magáért, nemcsak a növények tekintetében, de kedvezményt is adtak a termékek árából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!