Megnyitották a szezont

2022.06.23. 19:17

Drávacsehi magyar rekordot döntött

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

 Az ormánsági kistelepülés jó hangulatú szezon­nyitó programot szervezett vasárnap: búcsú helyett Csehi Kulturális Pikniket rendeztek Drávacsehiben. A rendezvény keretében a Silentio Tanseo című előadást láthatta a közönség Pataki András rendezésében, emellett íjászbemutató, UAZ-túra, lovaglás is várta a látogatókat. 

A program egyik különlegessége volt még az a 650 bálából megépített szalmabála-labirintus, amely magyar rekordot is döntött, eddig ugyanis az 519 bálából megépített zalakarosit tartották az ország legnagyobb labirintusának. Németh Tamás, Drávacsehi polgármestere elmondta, ezt már korábban, a gyereknapra készítették, és egész nyáron állni fog, azaz a Bőköz Fesztiválra érkezők is kipróbálhatják, de bárki, aki a faluba látogat, keresztülmehet rajta. Eltévedni, bent ragadni nem fog, irányjelzők is segítenek a kijutásban. 

– Remek piknikhangulat alakult ki, több társaság főzött bográcsban, vagy sütögetett, a célját elérte a rendezvény – mondta a községvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!