Visszatér a népszerű esemény

2022.06.04. 12:29

Ismét rendeznek pünkösdi fesztivált Bólyban

W. K.

Képünk illusztráció

Fotó: Jámbori Tamás

Idén 12. alkalommal rendez pünkösdi fesztivált a Bólyi Német Önkormányzat – a program vasárnap 14 órakor az Erzsébet Vigadótól induló zenés pünkösdi felvonulással kezdődik, a menet a Batthyány térre vonul, ahol egészen éjfélig különböző előadások szórakoztatják a közönséget. 

A délután folyamán fellépnek a bólyi óvodások és iskolások, a Hagyományőrző Kórus, a Szuloki Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Kresz-Tóth Duó, a Bóly Táncegyüttes, a Bólyi Vegyeskar, a Bólyi Harmonika Együttes, valamint a heroldsbergi Vier-Schlös­ser-Orchester. A pünkösdi fesztivált este utcabál zárja, a zenét a Diamant Kapelle szolgáltatja.

A délután folyamán kiegészítő programként a gyerekeket népi játszóház várja, a németség hagyományait megörökítő Blickpunkt-kiállítást is megtekinthetik az érdeklődők, ezen kívül vásárt tartanak a Hagyományőrző Kézimunka Szakkör, valamint a Mohácsi és környékbeli kézművesek munkáiból. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!