Kezdődhet a sütögetés!

2022.06.28. 14:02

Önkormányzati kemencét építettek Szilváson

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Török János

Önkormányzati kemence épült Szilváson, a faluház udvarán. A szabadtéri tűzhelyet az önkormányzat költségén egy helyi lakos építette. Hózsa Gyula, a község alpolgármestere elmondta, a helyben lakók ingyen használhatják a kemencét, a sütögetéshez a fát és a faszenet számukra az önkormányzat biztosítja.

A községben egyébként idén megújult a játszótér a Magyar Falu Program keretében tavaly nyert támogatásból. Idén sajnos nem voltak szerencsések a pályázatokkal, nyertek viszont 3,7 millió forint vis maior támogatást a faluház helyreállítására, felújítására. A házat 2002-ben egy régi pincére építették rá, a fal megrepedt. Hózsa Gyula elmondta, a kapott összeghez legalább ugyanennyi önerőt kell biztosítania a szilvási önkormányzatnak, és jövő év márciusig meg kell valósítaniuk a beruházást. A fejlesztési tervek között szerepel még a Hajnal utca felújítása, valamint a hidak rendbetétele – tudtuk meg az alpolgármestertől.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!