Szüreti felvonulás a fürdőben

2022.08.28. 20:20

A strandon volt a legkellemesebb fesztiválozni Galéria - (Videó)

Mintha az égiek is tudták volna, hogy az idén a strandra költözött a Harkányi Szüreti Fesztivál, ugyanis gyönyörű idővel támogatták meg a huszonhetedik alkalommal megrendezett programot.

Zs. K.

A fürdőváros kiemelt rendezvénye, a Harkányi Szüreti Fesztivál idén is méltóképpen búcsúztatta a nyarat, és ünnepelte a szüreti időszakot. Rengeteg program és koncert szórakoztatta a vendégeket a medencék partján, minden korosztály elégedett lehetett az előadókkal. 

Több ezres közönség előtt játszott pénteken este a Boban Marković Orkestar, Dévényi Tibi bácsi, szombaton pedig Demjén Ferenc és az Apostol zenekar is megtöltötte a nagyszínpad előtti teret. Napközben még a medencéből sem kellett kijönnie annak, aki kellemes dalokat szeretett volna hallani.

A Lepke medencék előtt többek között a Parno Graszt, a Cimbaliband, a Lara Mesék Társulat, az Alma Együttes, a Vivat Bacchus, a Made in B és Kacor Feri szórakoztatta a fürdőzőket, míg a gyógymedencék mellett Balásy Szabolcs Zoric Szonjával, Kusnyér Annával és Tatai Katával kápráztatta el a fürdőzőket, Bognár Szabolcs pedig Laczák Boglárkával adott elő operett slágereket, de Rudán Joet és a Nihil Chips-et is hallhatta a közönség.

A Szüreti Fesztivál elmaradhatatlan része a menettánc. Vasárnap a Lepke színpadon és a Gyógykertben is előadta közös műsorát a 12 kulturális csoport, majd a fürdő park­ján, a medencék mellett vonultak végig a táncosok. A közel kétszáz, népviseletbe öltözött táncos Szalántáról, Újpetréről, Pörbölyről, Sátorhelyről, Bátaszékről, Izményről, Szulokról, Borjádról, Kozármislenyből és Decsről érkezett, a házigazdát pedig a Harka Néptáncegyüttes és a helyi óvodások képviselték a hagyományőrző programon.

Este Paulina és a 3+2 együttes koncertje zárta a fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!