Leuralja a gaz az utcát

2022.08.24. 12:33

Ház Pécs belterületén, ahová a mentő sem jut el

Olvasónk panaszára elautóztunk a pécsi Május 1. utcába, hogy utánajárjunk bejelentésének, mely szerint az utca végén a gaz szinte ellehetetleníti a közlekedést.

Radnai B.

Fotó: Laufer L.

 A helyszínre érve az aszfalt minősége és az elvadult növényzet miatt félreálltunk, mert úgy gondoltuk, elértük a civilizáció végét, ám a bejelentő, Zdroba Károly telefonon mondta, hogy menjünk tovább, mert még nem értük el a házát. Az úttest pocsék minőségét és a belógó ágakat elnézve úgy döntöttünk, inkább gyalog tesszük meg az út hátralévő részét. És bizony jól tettük, mert a következő száz méter során olyan kilógó csatornafedeleket láttunk gazzal befedve, amelyek komoly kárt okozhatnak egy olyan autósnak, aki nem ismeri a Május 1. utca végén uralkodó dzsungelszerű állapotokat. 
 

– Tíz éve minden évben harcot kell indítanom azért, hogy normálisan lekaszálják a gazt az út szélén

 – fogad minket Zdroba Károly, akiből csak úgy árad a panasz. – Az úttest csatorna felőli részének a lekaszálása a városüzemeltetés feladata lenne, de minden évben hadakoznom kell azért, hogy kijöjjenek és rendbe tegyék a területet, míg a másik oldalon az üresen álló házaknál és telkeknél a tulajdonosokat kellene felszólítani az önkormányzatnak, hogy az útra ránőtt aljnövényzetet és belógó ágakat, düledező kerítéseket hozzák rendbe. 

Hihetetlen, hogy 2022-ben a megyeszékhely belterületén ilyen állapotok uralkodhatnak, majd elkísérjük az utca utolsó házának lakóját, aki megmutatta, hogy hol szenvedett tengelytörést néhány évvel ezelőtt hasonló állapotok miatt az autójával. 
 

– Az egy dolog, hogy a taxisok nem hajlandóak eljönni a házam elé, mikor mondjuk rengeteg csomaggal indulnék a repülőtérre, de mi van akkor, ha egyszer rosszul leszek és segítséget kell hívnom, ám a mentőautó nem találja a Május 1. utca 64-et, mert azt hiszi a dzsumbuj kezdeténél, hogy vége van az utcának?

 – teszi fel a jogos kérdést Zdroba Károly, aki szerint az elmúlt évben közölt cikkünk másnapján kivonultak az illetékesek és helyrehozták a tragikus állapotokat. 
 

Címkék#gaz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!