Bekapta a horgot

2022.08.03. 12:30

Nagyobb volt a harcsa, mint a horgász

Nem az első eset, hogy méretes halat fogtak ki a magyarlukafai halastóból.

Zs. J.

A legújabb nagykapásról a közösségi oldalon osztott meg egy fotót a tógazda. Mint megtudtuk, a harcsa 199 centiméteres volt, a súlyát 65-70 kilóra becsülték. A szerencsés pecás információink szerint idén kezdett el járni a magyarlukafai tóhoz, és mint láthatjuk, nem kellett sokat várnia, hogy ilyen nagy hal akadjon a horgára.

Magyarlukafán idén már nagyobb harcsafogásokról is hírt adtunk. Márciusban egy 220 centiméteres, 85 kilós példányt sikerült kifogni a tóból, de tavaly áprilisban is volt egy hasonló nagyságú, és súlyú harcsafogás (211 cm, 88 kiló).

A magyarlukafai horgásztavakon évente több versenyt is szerveznek, így például szeptember elsején negyedik lakalommal rendezik meg a Pontyfogó Baráti Találkozót, míg májusban tartották a Dél-Zselic Horgászegyesület Harcsafogó versenyét. A halastó gazdái gondolnak a fiatalokra is, akik számára gyermek horgászversenyt szerveznek, a céljuk, hogy megkedveltessék velük a horgászatot. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!