Felfegyverkezve!

2022.08.09. 15:30

Testközelből találkozhattak a gyerekek is a történelemmel a Máré-várban

Augusztus 6-7-én lezajlott a III. Márè -vári Viadalok, melynek a magyaregregyi Máré -vár adott ismét otthont.

Mohay Réka

A Várhegyet csaknem 100fő hagyományőrző és újrajátszó népesítette be korabeli sátrakkal, tábori kellékekkel, melyek segítségével betekintést adtak a 14-15. Századba.

A két napon egymást érték a programok, melyek között megtekinthető volt szakmai előadás a vár történelmi időszakáról, hadi bemutatók, interaktív kulináris bemutató és korabeli látvány konyha, valamint solymász bemutató is.

Míg a szombati napot, este 22:00-kor, látványos Gyalogos Lovagi Torna és régizenei koncert zárta, vasárnap Híd-harc-al és Panasz Nappal búcsúztunk a közönségtől.

A Magyaregregyi Önkormányzat, Koch Balázs - várkapitány és a Compagnie d'Noire szervezésében létrejött esemény első napján csaknem 1000fő látogató volt, mely arra biztatja a szervezőket, hogy igenis szükség van az ilyen, és hasonló rendezvényekre. 

- Fontos, hogy gyermekeink ne csak a történelemkönyv lapjain találkozzanak ezekkel a dolgokkal, hiszen itt testközelből figyelhetnek meg mindent, ami az adott korszakban jelen volt - mondta Benjamen De Noir, a Compagnie d'Noire vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!