Nem közkert

2022.09.09. 18:30

A Rózsakert egy kis ékszerdoboz, óvni kell

Augusztus 20-án nyitotta meg a teljesen megújult Rózsakertet a nagyközönség számára Felföldi László, pécsi megyés püspök. A látogathatóság rendjével kapcsolatban a következők a legfontosabb tudnivalók.

Fotó: Löffler Péter

– A Rózsakert nem közkert, hanem püspökségi magánterület, amelyet megnyitottak a nagyközönség számára is. Egy pici ékszerdoboz a város közepén, melynek felügyelete, ellen­őrzése és rendjének megőrzése fontos – emeli ki felhívásában a Pécsi Egyházmegye. Ezért a kert a régi borozó helyén kialakított ajándékbolton keresztül közelíthető meg, ezáltal biztosítva azt, hogy csak a házirendet betartó, valóban a hely méltóságát élvezni akaró vendégek pihenhessenek ott meg, kulturált körülmények között. 

A Rózsakertbe kutyát és más kisállatot bevinni nem lehet, ami a hely méltóságának megőrzése, a növények és a rendezvénytér védelmét is szolgálja. 

A kert az üzlethelyiségben található csigalépcsőn közelíthető meg. Előzetes kérés, jelzés esetén azonban az ott dolgozók mozgássérültek, illetve babakocsival érkezők számára a közvetlenül kertbe vezető kapukat is ki tudják nyitni. 
Fontos, hogy a Rózsakert nem játszókert, hanem egy hely a belváros közepén, ami elcsendesedésre, imádságra, beszélgetésekre is lehetőséget teremt. 

Az egyházmegye szeretné a betérőket kulturált körülmények között fogadni, a város más turisztikai szervezeteit is képviselve, a látogatókban emléktárgyakkal, kedvességgel, szépséggel nyomot hagyni, a kertet pedig polgári rendezvényekkel, kamarakoncertekkel, előadásokkal, közösségek szabadtéri rendezvényeit befogadó és bemutató térré varázsolni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!