Szeptember 13-áig lehet megtekinteni

2022.09.01. 10:31

Helyiek alkotásait mutatják be a katádfai közösségi házban

M. R.

Kedd délután megnyílt a katádfai közösségi házban a helyiek alkotásait bemutató két kiállítás. Egyfelől a fotópályázatra érkezett képeket mutatták be, másfelől a gyöngyfűző szakkörön készült ékszerek láthatók a készítők portréival együtt. Magyarország Kormányának köszönhetően a Nemzeti Művelődési Intézet ugyanis lehetőséget kapott közel 5000 szakkör támogatására. 

A „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” felhívás célja, hogy a szakköri tevékenységek egyes fázisaiba az internet segítségével vonja be a látogatókat, népszerűsítse a különböző közösségi tevékenységi formákat. A kulturális és társadalmi fejlesztés segítségével pedig hosszú távon a lakosság életminőségének javulását is elő kívánják segíteni. 

Fotó: MW

A felhívás keretében Katádfán egy-egy ötfős szakkör alapanyagaira és eszközeire kaptak támogatást, a helyi közösség a gyöngyfűző szakkört választotta. A jó hangulatban telt alkalmak során a résztvevők hamar belerázódtak a munkálatokba, kézzel készült kis csodákat hoztak létre. A fotókat és az ékszereket két hétig, szeptember 13-áig lehet megtekinteni. 

Fotós: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!