Keleti figyelem

2022.09.22. 19:30

Huszonhét indonéz egyetem 66 hallgatója érkezett a PTE-re

Még nagyobb számú ösztöndíjas indonéz hallgató tölti az őszi szemesztert a Pécsi Tudományegyetemen, mint tavaly: 36 indonéz egyetem 66 hallgatója érkezett annak köszönhetően, hogy a PTE immár két indonéz kormányzati ösztöndíjprogramban is elnyerte a részvételt.

MW

Őket köszöntötte az egyetem egy orientációs programon, valamint a számukra tartalmas és érdekes kurzusokat biztosító karok vezetősége, valamint a program zavartalan működésében segítséget nyújtó mobilitási és kari koordinátor munkatársak szeptember 21-én az dr. Halasy-Nagy József Aulában.

PTE második alkalommal került be az indonéz kormány által 2021-ben elindított, Indonesian International Student Mobility Awards (IISMA) kiválósági ösztöndíjprogramjába, melyre a világ minden részéről 240 egyetem pályázott, s amelyből mindösszesen csak 73 egyetem került kiválasztásra fogadóintézményként. E program keretében a tavalyi 41 hallgató után idén már 46 IISMA ösztöndíjas hallgató tölti az őszi szemesztert a Pécsi Tudományegyetemen.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!