Modernebb környezetben ebédelhetek

2022.09.13. 16:31

Közel 75 millió forintból újulhatott meg a szigetvári Istvánffy Miklós Általános Iskola főzőkonyhája

Szeptember 13-án kedden tartották Szigetvár Város Önkormányzat megvalósított projektjének, az Istvánffy Miklós Általános Iskola épületében található főzőkonyha ünnepélyes átadását. Az eseményen részt vett Nagy Csaba országgyűlési képviselő és dr. Vass Péter, Szigetvár Város polgármestere.

Mohay Réka

Fotó: Keczeli Lajos

Az iskola épületében található főzőkonyha átalakítása és felújítása keretében megvalósult a konyha épületgépészeti és épületvillamossági modernizálása, új szellőztető berendezést, meleg víz termelő elektromos-szolár egységet alakítottak ki, korszerűsítették a fűtési rendszert, megvalósították a burkolat- és padozatfelújítást. A konyhai dolgozók számára teakonyhát hoztak létre, valamint a munkavégzéshez elengedhetetlen új konyhai eszközöket vásároltak. A beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásával, az „Önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatása” pályázat keretében valósult meg, mintegy 75 millió Forintos összköltséggel.

Fotós: Keczeli Lajos

Nagy Csaba elmondta, hogy az elmúlt időszakban folyamatos volt a szigetvári oktatási intézmények fejlesztése, modernizálása, hogy a város óvodái, iskolái korszerű tanulási, oktatási környezetet biztosítsanak a gyermekek és az oktatók, nevelők számára. Ezek sorába illik a főzőkonyha fejlesztése is, hiszen a megfelelő iskolai és óvodai háttér mellett elengedhetetlen a gyermekek megfelelő étkeztetése. A felújított konyha és a beszerzett modern eszközök hozzájárulnak az egészségesebb étkeztetéshez. Vass Péter kiemelte, javában zajlik a Napsugár Óvoda felújítása is, hamarosan gyermekekkel telhet meg az intézmény.

Fotós: Keczeli Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!