Jelentős beruházás

2022.09.01. 18:31

Kétszázmillió forintos beruházást valósít meg a bakócai állattenyésztő

Rajnai-Zsíros Krisztina

Jelentős beruházásba kezd Csordás Nándor, aki az „Állattartó telepek megújításának támogatása” című pályázat által ötvenmillió forint értékű, a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása” című pályázat keretében pedig szintén ötvenmillió forint értékű támogatást nyert. Mindkét pályázati forrást ötven-ötvenmillió forinttal egészít ki a vállalkozó, így összesen kettőszázmillió forintból valósítja meg fejlesztését. A projekt legfőbb adatait tartalmazó projekttáblát szerda délelőtt adta át Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara baranyai elnöke az egyéni vállalkozónak. 

Forrás: MW

A bakócai születésű, gazdálkodó családból származó Csordás Nándor charolais marha tenyésztéssel foglalkozik, százötven tenyészállata van, és a számukra szükséges takarmányt is megtermeli, összesen kettőszázhatvan hektárnyi területet művel.

Forrás: MW

Az egyik projekt keretében egy komplett zöldsorral (traktorral, bálázóval, rendsodróval) gazdagodik a vállalkozás, a másik fejlesztés keretében pedig egy traktort, egy vetőgépet és egy vegyszerezőt szerezhet be amellett, hogy precíziós gazdálkodásra válthat, vagyis a vegyszereket, a műtrágyát GPS segítségével pontosan tudja kijuttatni a területre. Ez költséghatékonyabb gazdálkodást tesz lehetővé.

Forrás:MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában