Biciklire pattannak

2022.09.19. 17:00

Kvízzel, mozgással készül a város a Mobilitási Hétre

Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampánya az Európai Mobilitási Hét, illetve az Autómentes Nap.

Fotó: Löffler Péter

A rendezvénysorozathoz több vidéki település, város csatlakozik évről évre, idén a Technológiai és Ipari Minisztérium összesen 180 millió forint összegű támogatást biztosított a rendezvényekre. 

Kozármislenyben szeptember 20-án délután elindul a kerékpáros menet a Bringaparkból, melynek mottója: Körbe-körbe Mislenyben. A szerdai nap a táncról szól, a táncolni vágyók a helyi óvoda tornatermében tanulhatják, vagy tökéletesíthetik tánctudományukat, míg csütörtökön a Bringaparkban ügyességi verseny várja az érdeklődőket. A baranyai kisváros egy kerékpáros kvízzel is készült, a helyes kitöltők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. 

Szeptember 22-én, az Autómentes napra kedvezményekkel készül a MÁV, Volán és a Tüke Busz Zrt is. Ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jegyet vált, azzal egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban utazhat Magyarország területén, míg a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán, mindenki számára díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város közigazgatási területén. Zs. J.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!