Befejeződött a 400 millió forintos projekt

2022.09.29. 11:30

Új bölcsődei résszel gazdagodott az intézmény

Ünnepélyes keretek között adta át ma délelőtt a felújított Ormánsági Tücsök Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyhát Nagy Csaba országgyűlési képviselő, dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Nagy Attila, polgármester.

M. R.

Forrás: Őri László Hivatalos Facebook Oldala

Befejeződött az Ormánsági Tücsök Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha modernizálása, infrastrukturális fejlesztése. Az ellátás kapacitásának növelése érdekében az új bölcsődei épületrész immár 12 kisgyermek nevelését teszi lehetővé. A 125 óvodás gyermek nevelését biztosító intézmény a kor elvárásainak megfelelően teljes mértékben akadálymentesített lett, energiaellátását napenergia segíti.

Az átadón Nagy Attila, Sellye polgármestere megköszönte a kormány és a megyei önkormányzat támogatását, az óvodapedagógusoknak és a szülőknek a segítséget az építkezés alatt. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, a sellyei óvoda jó példája annak, hogy összefogással, közös gondolkodással a kormány partner a jól megfogalmazott fejlesztési célok megvalósításában. Emlékeztetett rá, az elmúlt fejlesztési ciklusban a megye több mint 30 településén nyílt lehetőség óvodai, bölcsődei férőhelyek bővítésére és a meglévők korszerűsítésére, több mint 6,6 milliárd forint támogatással.

Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a baranyai falvakban és a kisebb városokban olyan intézményeket sikerült létrehozni az elmúlt időszakban, amelyeket a legnagyobb városokban élők is megirigyelhetnek. Sellye városa az egyik nagy nyertese a fejlesztéseknek.

Forrás: Őri László Hivatalos Facebook Oldala

Elkészült egy új tornaszoba, a fejlesztő és logopédia szobák átalakultak, multifunkciós tér is kialakításra került, valamint teljes körűen felújították az udvart. A korszerű feladatellátáshoz nélkülözhetetlen eszközökkel, bútorokkal és játékokkal gazdagodott az intézmény. A beruházásnak köszönhetően Sellye Város Önkormányzat 1 fő számára teremt új munkahelyet. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg, 400 millió Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.

Forrás: Őri László Hivatalos Facebook Oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!