Szüretelik a zenét

2022.09.09. 18:00

Zene tölti be a város zugait a hétvégén

Gerilla koncertek, térzenék, muzsika a Mecsekben, filmvetítés a tettyei romoknál, többek között ezen programok várják a hétvégén a Pécsre érkezőket az idei Zeneszüret Fesztiválon.

Zs. J.

A Filharmónia Magyarország által életre hívott fesztivál lényege, hogy a zenét közel hozzák az emberekhez. 

Szombaton délelőtt megszólal a zene az új vásárcsarnokban, az Árkádban, de a Mandulás is meglepetéseket tartogat. A délutáni térzenék után este a Művészetek és Irodalom Házában a nemzetközi hírű Jávorkai fivérek lépnek fel, majd az Ezerarcú tangó következik a Jókai téren Kéméndi Tamással, Györfi Annával, Dörnyei Szabolccsal és Baksa Péterrel. Zárásként pedig a Nappaliban a Zeneszüret Jazzfesztivál koronázza meg a szombat estét.

Vasárnap a Zsolnay Negyedben interaktív meglepetésjátékok, ringató, zeneovi, hangszersimogató, családi táncház, fuvola-hárfa koncert, virtuális valóság és kézműves foglalkozás várja a kicsiket, nagyokat. A nap végén pedig a tettyei romoknál szabadtéri filmvetítés teszi varázslatossá az estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!