Pont kerül a kutyafuttató ügyére

2022.10.26. 15:47

A bíróságtól már a városvezetők is meghátráltak

Másfél évig harcoltak azért a Móricz Zsigmond téren lakók, hogy az MSZP-DK-s önkormányzat helyezze át az ablakuk alá telepített kutyafuttatót, de mivel a kérésük süket fülekre talált a baloldali városházán, ezért jobb híján bírósághoz fordultak.

B. M.

Már egy évvel ezelőtt  is szóba került a közgyűlésen a Móricz Zsigmond téri, a lakásoktól pár méterre létrehozott kutyafuttató ügye, s akkor is Barkóczi Csaba fideszes képviselő állt a helyiek mellé, tolmácsolva az érveiket, hogy pár tízezer forintból áttelepíthetnék az elkerített részt a tér egy olyan pontjára, ahol jóval kevésbé zavarná az embereket a hajnaltól késő estig tartó ugatás, amihez sokszor társult még a gazdák hangoskodása is.

Akkoriban Auth István, a terület DK-s képviselője úgy érvelt, hogy nagyon sokszor körbejárta az ügyet, többször is egyeztetett az ott élőkkel. Szerinte, amikor elkezdték építeni, akkor eszméltek csak fel, hogy oda épül, ahol korábban is ebeket futtattak. Csakhogy a lakók éppen azt állították, hogy a leginkább érintett társasházban élőket nem hallgatták meg, nem kérdezték meg, későbbi érveiket, a petíciójukat lesöpörték az asztalról. Ám mivel úgy vélték, hogy az ingatlanjaik értéke csökkent a feleslegesen zavaró zajhatások miatt, ezért birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek, aminek az lett a vége, hogy a bíróság végül tárgyalást tűzött ki.

Auth István most a szerdai sajtótájékoztatóján azt állította, hogy két éve az itt élők, lakók és a gazdák kérték, hogy ide telepítsék a létesítményt.

– Sajnos, az itt lakóknak gondot okozott a kutyák futtatása, és a bíróságig is eljutott az ügy – mondta. – A bírósági döntés előtt egy kompromisszumos megállapodás született, ezért a volt Domus áruházhoz közelebbi helyre telepítik át a futtatót. Bízik benne, hogy megszűnik ezzel a probléma.

A helyszín egyébként pontosan az, amit már régóta javasoltak az érintettek és Barkóczi Csaba is. Éppen ezért is tettük fel a kérdést, hogy nem lett volna jobb már másfél–két éve a bírósági eljárás elindítása előtt megegyezni a helyiekkel? Erre reagálva Auth ezúttal azt mondta, hogy két fogadóórát is tartott, amiken pozitívan értékelték a létesítést. Amikor elkezdődött az építése, akkor keresték meg a panaszokkal, majd egy egyeztető fórumon arra jutottak, hogy kiteszik a 8-20 óra közötti nyitva tartásról szóló táblát. Pár hónappal később a sajtóból értesült, hogy nem elégedettek ezzel, de semmiképpen nem akartak a környéken kutyafuttatót – mondta.

Ez utóbbi állítást azonban éppen az érintettek cáfolták már hónapokkal ezelőtt a Dunántúli Naplónak nyilatkozva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!