Színes programok és utcabál is lesz

2022.10.04. 21:11

Nemzetiségi Gasztro Találkozót szerveznek Nagynyárádon

Zs. K.

Ötödik alkalommal rendezik meg szombaton a Nagynyárádi Nemzetiségi Gasztro Találkozót a helyi önkormányzat és a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésének köszönhetően. A művelődési ház szabadtéri színpadánál 13 órakor lesz a megnyitó, amely után a főzőversenyre jelentkező csapatok el is kezdhetik az ételek készítését. 14 órától gólyalábas mutatványos mulatság, majd baranyai horvát, német és roma hagyományőrző együttesek lépnek fel, amely után 17 órakor sor kerül a főzőverseny eredményhirdetésére is. 18 órától a Völgyi Zsuzsi Akusztik Quartet ad koncertet, majd utcabálra is marasztalják a résztvevőket.

A rendezvény célja ezúttal is a nemzetiségi gasztronómia és kultúra megismertetése és népszerűsítése széles körben. Napközben a gyerekeket pónilovaglással, csillámtetoválással, kosárfonással, valamint a Mecsek Polgári Egyesület és a Zöld út Konzorcium közreműködésével hulladékkezelés témakörét végigjáró játékos programmal várják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!