Újdonság Bicsérden

2022.11.03. 10:27

A gyerekek érdekében tartanak pszichológiai előadást

M. R.

Fotó: Cseh Gábor

Bicsérdi és más települések diákjainak szülei számára szerveznek tájékoztató programot a Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Általános Iskola Tagintézményében. November 3-án, csütörtökön délután 17 órakor ugyanis Nagy Nikoletta, a bicsérdi intézmény iskolapszichológus szakértője tart előadást a nemrég megújult iskolaépületben, amelyen a szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak.

Az előadás témája a gyermekkori fejlődés szakaszai és annak jellemzői lesznek. A program során így várhatóan pszichológiai megközelítésben ismerhetik meg a szülők, milyen folyamatok zajlanak le csemetéik növekedése során. Ezek tudatosítása és megértése segítheti a gyermeknevelés folyamatát, a családon belüli kommunikációt és a mindennapok során felmerülő kérdések, kihívások könnyebb kezelését.

Az előadás során több témát is érint majd Nagy Nikoletta. Szó lesz az óvodás, a kisiskolás és a serdülőkor jellemzőiről, valamint a gyermeki gondolkodás fejlődéséről. Kitér majd a játék szerepére, illetve az adott életkorokra jellemző specifikus félelmek témáját is megtárgyalja majd a szülőkkel. Terítékre kerül az identitás és az önismeret kialakulásának és fejlődésének témája is, valamint szó lesz a család és a társas kapcsolatok szerepének alakulásáról is a gyermekek életében.

Az előadás után kötetlen beszélgetésre, kérdések feltevésére is lehetőség lesz.

– Beszélgessünk, gondolkodjunk együtt gyermekeink érdekében! – hívják a programra szülőket a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!