Az őszben és a télben is felcsendül a zene

2022.11.14. 13:31

A rezsiválság a zeneiskolát is érinti, de nem marad adventben muzsika nélkül Zrínyi városa

„Ha a zene köztünk él, boldogabb a lélek és szebb a világ!” – vallja a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola. A tavalyi tanévben zajlott jubileumi koncertsorozatuk, amely során tartottak ünnepi könyvbemutatót, illetve az egykor az iskolában tanuló, zenei pályára került diákok, s az intézmény tanárai is több ízben bemutatkoztak.

M. R.

Az idei őszi és téli időszak a legtöbb intézményhez hasonlóan kihívást jelent az emelkedett rezsiköltségek miatt a szigetvári zeneiskola számára is.

– Próbálunk mindenhol takarékoskodni amennyire a józan ész határain belül lehetséges. Ezt kívánja most az ésszerűség. A gyerekek nem fázhatnak, a munka nem áll meg, de a rendezvényeink száma csökken a fűtési időszakban 

– mondta lapunknak Deichler András intézményvezető.

– Ezért úgy döntöttünk, a hagyományos programjainkat tavaszra halasztjuk, a fűtési szezon utánra. Bízunk benne, hogy akkor már szabadon, könnyedén, a jó időben várhatjuk ismét a zenekedvelő közönséget hangversenyeinkre – tette hozzá az igazgató.

A takarékosság jegyében történő átszervezés jegyében a hagyományos Szent Cecília tanári hangversenyt is tavasszal tarják meg. Október 25-én tartották a 2022/2023-as tanév első felének első és egyben utolsó növendékhangversenyét, ebből is a tél végeztével kívánnak többet rendezni.

A karácsonyváró adventi programok azonban nem maradnak el a településen, így ebben az időszakban sem kell zene nélkül maradniuk a szigetváriaknak. November 25-én délután 17 órakor a városi „Adni jobb” című jótékonysági rendezvényen a zeneiskola növendékei is bekapcsolódnak a Zrínyi téren, a begyűjtött adományokkal a rászorulók ünnepét kívánják jobbá tenni a szigetváriak. December 11-én 19 órától a főtéri templomban a Tinódi Kórus tart karácsonyi hangversenyt, december 15-én délután négytől pedig a Ferences templomban gyűlnek össze a Tinódi Általános Iskola kórusai és a zeneiskola fiatal zenészei egy emelkedett hangulatú karácsonyi hangversenyre az ünnepi hangulathoz kapcsolódó klasszikus művekkel. December 18-án 17 órától pedig a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar ad karácsonyi hangversenyt a városi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!