Két kitüntetést is átadtak

2022.11.14. 19:39

Évfordulót tartott a Szentágothai János Kutatóközpont

Fennállásának tizedik évét ünnepelte november 14-én a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja.

Czeczon E.

Fotó: Csortos Szabolcs

Az egy évtizede a tudomány szolgálatában álló intézet születésnapját a hagyományos Szentágothai Napon a tudományos közösség részvételével tartották meg.  A pécsi létesítmény hazai és nemzetközi szinten is elismertté vált, valamint otthont ad az ország két elsőként megnyitott Nemzeti Laboratóriumának, a Humán Reprodukciós és a Virológiai Nemzeti Laboratóriumoknak.  

Az ünnepélyes rendezvényen átadták a Szentágothai és a junior Szentágothai díjakat. Előbbit prof. dr. Bódis Józsefnek ítéltek oda eredményes publikációs aktivitásáért, tudományos vezetői tevékenységért, elért hazai és nemzetközi sikereiért, valamint a központ tudományos közössége munkájáért. Utóbbi elismerést a Virológiai Kutatócsoport és a Virológiai Nemzeti Laboratórium munkatársa, dr. Zeghbib Safia kapta kiemelkedő munkájáért és a Magyarország, Algéria közt zajló kutatásaiért, fejlesztéseiért.

Az eseményen két előadóterem névadójára is sor került, amelyek Sümegi Balázs és Vermes István kiváló magyar kutatók és egyetemi tanárok nevét vették fel. A jubileumi ünnepség második felében száz százalékban a tudományáé volt a főszerep. A rendezvény előadói ismertették legújabb kutatási eredményeiket és a jövőre vonatkozó terveiket a jelenlévőkkel.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!