Egymástól is tanulnak

2022.11.07. 20:25

Hímeznek, alkotnak a rózsafai szakkör résztvevői

M. R.

Fotó: Kovács Tibor

Kreatív kézműves programok indulnak a településen. A Rózsafa Közművelődés a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával szervez kezdő hímző szakkört felnőttek részére. A program novemberben indul, s a részvétel ingyenes. Heti rendszerességgel húsz alkalomra kerül sor, amely az elkészült alkotásokból rendezett kiállítással zárul. Öt főnek a szakköri alapanyag is ingyenes.

Emellett a különleges papír-technikával, a quilling-el is megismerkedhetnek a rózsafaiak, ugyanis ilyen témájú szakkör is indul Konczosné Gál Andrea művelődésszervező, könyvtáros vezetésével a Rózsafai Művelődési Ház és Közösségi Színtér falai között, emellett folytatódnak a közös sportolási alkalmak is.

Nagy sikert aratott a lakosság körében a nemrégiben lezajlott Halloween-felvonulás is, ahol díjakat is kiosztottak a nevezők között.

Jutalmazták a legötletesebb Halloween-jelmezeket, illetve a házakra és udvarokra elhelyezett díszítéseket is.

– Évről évre egyre többen kapnak kedvet a halloweeni felvonuláson történő részvételhez, és az ezzel járó furcsa és rémisztő alakok beöltözéséhez, aminek mi rendkívül örülünk – írják Facebook-oldalukon a szervezők, akik a tervek szerint a jövő évi eseményt felnőtt tökfaragó versennyel is kiegészítik majd.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!