Együtt ünnepelt a falu

2022.11.12. 12:22

Máglyát is gyújtottak a Márton-napi programon Nagyharsányban

A falu apraja nagyja együtt ünnepelt Nagyharsányban pénteken este.

Zs. K.

Márton-nap alkalmából gyűltek össze a kicsik és a nagyok a játszótér melletti területen, ahol Kollár Csaba polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Kanász Imre helytörténész beszélt a jelenlévőknek a Márton nap eredetéről, hagyományáról, és ma is élő népszokásáról. 

Ezután az óvodások Márton-napi műsora következett, majd mindenki együtt indult útnak a Tóth Pincéhez, ahol újborkóstolóval várták a vendégeket. A lampionos felvonulók a játszótér melletti területre visszaérkezve körbeállták a máglyát, amelyet a római kori öltözetet viselő Victorem Hagyományőrző Egyesület tagjai gyújtottak meg. 

 

Miközben a résztvevőket forró teával, forralt borral és zsíros kenyérrel kínálták, a táncház Maurer Patrik, a Szársomlyó Nép-Táncz Egyesület vezetőjének koordinálásával igazán jó hangulatot teremtett a téren. A programot a Sárkánykör Tűzzsonglőr Csapat látványos bemutatója zárta. 

 

Gyenis Ildikó szervező elmondta, a korábbi években Nagyharsányban az iskola szervezte a Márton-napot, ám idén átadták a lehetőséget az önkormányzatnak. Nagy izgalommal készültek a rendezvényre, és örömmel fogadták, hogy ilyen sokan eljöttek a programra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!