Bóly

2022.11.16. 21:13

Március végére elkészül a nyugdíjasház

W. K.

Fotó: Google maps

 Jövő év március végére elkészül a város központjában, a gondozási központ egyes épületrészeinek átalakításával megvalósuló új nyugdíjasház – az egy-, másfél, illetve kétszobás önálló, konyhával, fürdőszobával ellátott, összesen 22 lakrész olyan idősek számára készül, akiknek egészségi állapota lehetővé teszi, hogy saját magukról gondoskodjanak. Az új bólyi nyugdíjasház által kínált lehetőségek egészen speciálisnak mondhatók, hiszen a leendő lakók számára biztosított lesz, hogy igény esetén a gondozási központ szolgáltatásait, például az étkezést, takarítást stb. igénybe vegyék, valamint az intézmény által szervezett közösségi programoknak is részesei lehetnek. 

Közös mosókonyha áll majd rendelkezésre, és egy társalgó is az idősek kényelmét szolgálja. 
Az önkormányzathoz az elmúlt években beérkezett megkeresések azt mutatják, hogy a nyugdíjasház biztosította lakhatási formára jelentős az igény a városban, ennek hatására vágtak bele a beruházásba. Arról, hogy a szolgáltatás igénybevételének mik lesznek a díjai, és egyéb feltételei, várhatóan az építkezés befejezését megelőző hónapban születik majd döntés – a város számít arra, hogy jelentős lesz a túljelentkezés a 22 apartmanra. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!