A fa már a helyén

2022.11.24. 08:55

Meghitt adventre készülnek Siklóson

Megkezdődtek az adventi előkészületek Siklóson. A várost a múlt héten már feldíszítették a városgondnokság munkatársai, a napokban pedig megérkezett és felállították a város karácsonyfáját is a Mária utcában a Bern Zrt. segítségével.

Zs. K.

Forrás: Riegl Gábor polgármester Facebook oldala

A tízméteres lucfenyőt Görcsönyből szállították Siklósra. Döme Szilárd, Cún polgármestere ajánlotta fel a városnak. 

Vasárnap 16 órakor a Sztárai Református és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola növendékei, valamint a Tenkes Vegyeskar ad műsort a fánál, majd ökumenikus adventi gyertyagyújtás következik. December 4-én nemzetiségi önkormányzatok képviselői közreműködnek a gyertyagyújtásnál, illetve Szira János és Matisa András zenél a résztvevőknek.

December 11-én az Idősek Klubja, a művészeti iskola, a Batthyány Kázmér és a Kanizsai Dorottya gimnázium, és a szakközépiskola növendékei lépnek fel. December 18-án pedig a Dolce Hegedűegyüttes közreműködésével a siklósi vár lovagtermében adják át a Siklósi Gyémánt és az Év Siklósi Sportolója Díjat. 

A Siklósi Hagyományőrző Egyesület közreműködésével idén is eljön a városi Mikulás. December 6-án 17 órakor Máriagyűdön, majd a Mária utcában találkozhatnak vele a gyerekek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!