Befolyásra mennek?

2022.11.10. 07:00

MSZP közeli hatalomátvételre készülhetnek a Pécsi Ügyvédi Kamarában

Alighanem még nagyobb befolyásra akar szert tenni a Magyar Szocialista Párt képviselőjelöltségével is megpróbálkozó Bodnár Imre, aki a szocialista-DK-s városvezetés első számú ügyvédjeként ezúttal a Pécsi Ügyvédi Kamara elnöki posztját szerezné meg. Az általa pozícióba emelendő ügyvédek közül többen is baloldali kötődéssel bírnak.

Bóka Máté

Rövid mérlegelést követően döntöttem: amennyiben megfelelő számú ajánlást kapok, vállalom a jelöltséget az elnöki tisztségre – így fogalmazott Bodnár Imre ügyvéd abban a levélben, amelyet a Pécsi Ügyvédi Kamara tisztújítása előtt küldött szét.

Pécsen köztudott, Bodnár Imre és ügyvédei az elmúlt években számos megbízást kaptak az úgynevezett önkormányzati átvilágítások kapcsán, de ezek kimenetele és hasznossága azért vált kérdésessé, mert a szakemberek eddig visszadobták a különböző, a propagandasajtóban jelentős hátszéllel meglebegtetett ügyeiket, feljelentéseiket. Ezek mindegyike kizárólag az MSZP-DK vélt, vagy valós politikai ellenfeleit érte el, miközben több ügyvéd kapott Bodnár csapatában különböző megbízásokat az önkormányzatnál, cégeinél, de a gárda irányítója maga is "tevékenykedett" átvilágítóként, sőt a Tettye Forrásháznál még igazgatósági taggá is felemelték.

Bodnár tavaly az MSZP befogadó nyilatkozatával indult volna el a parlamenti választáson, akkor Péterffy Attila - akit szintén segített az MSZP - pécsi polgármester a Bodnárral közös kampányvideóban úgy nyilatkozott, hogy „azt szeretném, hogy olyan parlamenti képviselője legyen Pécsnek, aki a polgármesterrel is megtalálja a közös hangot”.

Tartanak a politikai fordulattól

Bodnár természetesen megjelölte azt is, hogy kiket ajánlj különböző pozíciókba, köztük vannak olyanok is, akik ki tudtak hasítani egy szeletet az átvilágítási tortából, de vannak, akik a baloldal delegáltjai voltak felügyelőbizottságban, vagy éppen információink szerint szoros kapcsolatot ápoltak, ápolnak az MSZP volt alelnökével, Szakács Lászlóval.

A Pécsi Ügyvédi Kamara baloldali átfordítása és egy MSZP-s képviselőjelölt elnökké választása rendkívül súlyosan érintené a szervezetet – vélekednek a mérsékelt, a szakmájukat a politikai oldalaktól függetlenül ellátó, a hivatásuk megbecsüléséért aggódó ügyvédek. 

Fegyelmi folyik ellene

Az egyik „új tag” a közösségi oldalán reklámozta a Bodnár-felé csapatot, amihez kommentárként azt írta, hogy "elég érdekes, hogy most vagyok fegyelmi eljárás alatt, amire nem szolgáltam rá, és ha megválasztják az új csapatot, fegyelmi biztosként én biztos nem leszek részrehajló!" A tényszerűség kedvéért egyébként nem fegyelmi biztos lenne, hanem fegyelmi bizottsági tag az illetőből és kérdés, hogy ilyen előzmények után valóban pártatlan tudna-e maradni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!