Zöldebb lett a terület

2022.11.29. 15:49

Nemesi családok emlékét őrzi a megújult kastélypark Szentlőrincen

November 26-án avatták fel az Esterházy kastély melletti parkot.

M. R.

Az Interreg HUHR/1901/2.1.3/0051 jelű „A nemesi családok határokon átnyúló történelmi útvonala” című európai uniós horvát-magyar projekt keretén belül a kastély épülete (amelyben jelenleg a helyi önkormányzat működik) körüli, eddig kihasználatlan zöld területen barokk jellegű parkot alakítottak ki. Rovarhotel, taposóösvény, magaságyásokban elhelyezett fűszernövények, mászókák várják a látogatókat. Hatvanhét rózsatövet, cserjéket, fákat, örökzöldeket ültettek.

Az átadó ünnepségen a szigetvári vár hagyományőrzői tartottak fegyverbemutatót, Szentlőrinc és Szigetvár polgármesterei mellett Verőce település vezetője is részt vett.

A projektben egy turistaútvonalat is meghatároztak Szentlőrinc, Szigetvár, Verőce vonalán, a térségben egykor élt nemesi családokról történelmi tanulmány is született, amely hamarosan keménykötésű könyv formájában lát napvilágot. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!