Megnyílt az egyesület irodája

2022.11.15. 15:03

Őri László: a Pécsimami fontos, hiánypótló tevékenységet folytat

A Pécsimami Közhasznú Egyesült november 15-én nyitotta meg irodáját Pécsett, a Citrom utca 8-as szám alatt.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az egyesület 2011 óta segíti a Baranya megyében élő anyák, gyermeket nevelő családok regionális, széles körű informálását, segítését. Díjmentes szolgáltatásokat biztosítanak számukra, valamint segítik a nők szülés utáni munkába való visszatérését.

Fotós: Laufer László

Gellén Nóra, a Pécsimami megálmodója és létrehozója elmondta, hogy az egyesület három alappillére épül. Az első a családbarát gondolkodást népszerűsítő rendezvények megvalósítása. Ilyen események közé tartozik például az apák, az anyák és a nagyszülők napja. De tartanak szülőtámogató előadásokat, párkapcsolat-erősítő workshopokat is. A második pillér a szülőknek szóló hasznos információk gyűjtése és közvetítése a pecsimami.hu weboldalon. A lap nem csak a rendezvényeket, hanem a hivatali ügyintézéssel, az egészségügyi ellátással, az oktatással kapcsolatos helyi információkat is összegyűjti. Az alapok harmadik oszlopát pedig a munka és a családi élet összehangolását elősegítő projektek megteremtése alkotja. Ilyen kezdeményezésük Az év női példaképe Baranyában pályázat, valamint az ingyenes Pécsi Gyerektaxi. 

Az elmúlt években a Pécsimami számos helyszínen fogadta a családokat. Most azonban ez az új fix helyen lévő iroda nagy segítség az egyesület tagjainak és a családoknak is. A belváros szívében található, könnyen megközelíthető helyszín  színvonalasabb, megbízhatóbb és biztonságosabb működésüket teszi lehetővé.

Fotós: Laufer László

Az iroda megvásárlását a Városi Civil Alap pályázat tette lehetővé, valamint a Baranya Megyei Önkormányzat is támogatást nyújtott az egyesületnek. Az iroda ünnepélyes szalagátvágó ünnepségén dr. Őri László is részt vett, aki elmondta, hogy a Pécsimami fontos, hiánypótló tevékenységet folytat és a hosszú munka után végre eljutottak oda, hogy egy saját otthonuk lehet Pécs belvárosában. 

Fotós: Laufer László

Évzáró börze decemberben 

A Pécsimami Közhasznú Egyesület kiemelkedő tevékenysége közé tartozik az évszakváltáshoz kötött baba- és gyerekholmi börze, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek. Az ősszel megvalósított nagy tömegeket vonzó vásárok bizonyítják, hogy egyre nagyobb az igény a használt, de jó állapotú gyermekholmik iránt. Gellért Nóra elmondta, hogy a november 13-ai vásár, amely új helyszínen, az uránvárosi Hajnóczy piac épületében valósult meg, annyi szülőt vonzott, hogy már első alkalommal kinőtte a helyet. Remélik, hogy hamarosan lehetőség lesz még nagyobb, már megszokott helyszínen, például az Expo Centerben megvalósítani ezeket az egyre kedveltebb vásárokat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!