Érdekességekkel várnak

2022.11.01. 18:07

Régészekkel folytatódnak a hétfő esték

W. K.

Mohácsi tömegsírból kiásott csontlelet

Fotó: Teknős Miklós

A régészeté lesz a főszerep ebben a hónapban a Hetényi Hétfő Estéken - a rendezvénysorozat jövő hétfőn, november 7-én indul, és egész hónapban különleges régészeti, történelmi ismeretterjesztő előadásokkal várják hétfő esténként a település könyvtárában az érdeklődőket. 

A Mohács 500 Csatatér- és Hadszíntérkutató Egyesület és a Hosszúhetényi Nemes János Művelődési Központ által a Magyar Falu Program támogatásával szervezett előadássorozat első estéjén a hetényi római villa kutatásának újabb eredményeiről hallhat beszámolót a közönség, dr. Szabó Máté régésztől. November 14-én Haditechnika a késő középkorban címmel dr. Haramza Márk történész tart előadást, a rendezvényen közreműködik a Siklósi Sárkányos Lovagrend, és a Haramza testvérek, bemutatva a középkori magyar harci kultúra látványos, élménygazdag elemeit.

November harmadik hétfőjén Neményi Réka régész és dr. Pálfi György antropológus a mohácsi III. számú tömegsír feltárásnak részleteibe avatják be a hallgatóságot, majd a rendezvénysorozat zárásaként, november 28-án a pusztabányai üveghutáról tart előadást Gallina Zsolt régész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!