Horvát estet rendeztek Harkányban

2022.11.02. 17:20

Szép jubileumot ünnepelt a helyi horvát nemzetiségi önkormányzat

Huszadik alkalommal rendezte meg a hétvégén a hagyományos Horvát Estjét a Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat.

Zs. K.

Fotó: Czene Zoltán

A program szentmisével kezdődött a Jézus Szíve Katolikus Templomban, majd a Kiss József Művelődési Házban kulturális programmal folytatódott. A város nevében Hosszúné Dávid Éva alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. A szervező harkányi horvát nemzetiségi önkormányzatról elmondta: egy olyan aktív és tevékeny közösség, amely mindig is fontos része, helyi értéke a városnak.

 Kulturális eseményeken, nagy rendezvényeken is számíthatnak rájuk, emellett a templomi szentmiséken is közreműködnek. Harkány szeretné megőrizni, megóvni ezt a közösséget, mert a jövőben is számítanak aktív részvételükre a város életében. Az estén fellépett a a horvát BelAmi Férfikórus, a szalántai „Marica” Kulturális Egyesület, a kökényi „Matusek László” Kulturális Egyesület, a kátolyi „Karasica” Vegyeskórus, Harkányból az iskola tanulói, valamint a Horvát Vegyes Kórus. A vacsora után a horvát bálon, táncházon a Podravka zenekar adta a talpalávalót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!