Megújult a régi családi ház

2022.11.16. 14:17

Új szociális központot hozott létre a Katolikus Karitász

Egy családi ház átalakításával és felújításával új szociális központot hozott létre a Katolikus Karitász Kisszentmártonban.

bama.hu (forrás: MTI)

Forrás: Katolikus Karitász

Az ország leghátrányosabb helyzetű települései közé tartozó kistelepülésen kormányzati támogatással valósult meg a beruházás.

A településen négy éve végez szociális feladatokat a Katolikus Karitász, amely a beruházás révén hosszú távú, felzárkózást célzó szociális és közösségi programjait kívánja megvalósítani - olvasható a szervezet közleményében.

Forrás: Katolikus Karitász

A Magyar falu programban elnyert forrásból létrejövő Jelenlét Ponton a családi ház két tágas szobájának egybenyitásával közösségi teret, továbbá sütő- és főzőklubok tartására is alkalmas étkező konyhát, az arra rászoruló lakosok számára mosási és tisztálkodási lehetőséget teremtő fürdőszobát, irodát és fejlesztőszobát alakítottak ki.

A szociális központként és közösségi térként működő épület, "a Szent Márton Ház egy nyitott ház, ahol komplex szolgáltatásokkal segítik a rászoruló családokat" - írták.

Forrás: Katolikus Karitász

A helyiek és a közelben élők többek között logopédiai, fejlesztő- és zenepedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, a diákok pedig egyebek mellett tantárgyi és pályaorientációs segítségnyújtásban részesülhetnek

 - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!