Nem kell új díszeket venni

2022.12.04. 19:39

A léleknek is kifejezetten jót tesz a szemet gyönyörködtető dekoráció

A szezonális dekorációk nem csupán a szemet gyönyörködtetik, hanem a léleknek is kifejezetten jót tesznek. Ez különösen igaz az adventi díszítésre.

Amikor lépten-nyomon ünnepi fényekbe botlunk a városban járva, akkor kellemes érzés nem a lehangolt, szürke nappaliban helyet foglalni, hanem a mikulásvirágokkal, girlandokkal, adventi naptárakkal, koszorúval dekorált lakásban. 

Nem kell új dekorokat vagy díszeket venni, ha valami újdonságra vágyunk. Kartonpapírból, megmaradt parafa dugókból, vagy bármilyen „haszontalannak” tűnő vagy kidobásra szánt anyagból készíthetünk koszorút vagy fenyőfa díszt. Csupán néhány eszközre, időre és fantáziára lesz szükségünk, a nappali pedig máris új színben fog tündökölni. 

Festhetünk tobozt, vagy csodás dekorációt készíthetünk akár egy pezsgős pohárból is: helyezzük a poharat fejjel lefelé, tegyünk bele néhány kisebb elemet (pl. tobozt), a tetejére pedig helyezzünk egy pici mécsest. Kombinálhatjuk bárhogyan, és akár egy adventi koszorút is készíthetünk belőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!