Megteltek ajándékokkal a kincsesládák

2022.12.13. 16:35

A Nevetnikék kreatív műhelyében természetes anyagokból születnek a játékok

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei által készített kincsesládáiból válogathattak gyerekek a Pécsi Gyermekklinika kardiológiai osztályán december 12-én, hétfőn.

M. R.

Forrás: MTI

Fotó: Ruprech Judit

Az alapítvány műhelyében telepakolt ládákat fenntartható, környezetbarát szempontok figyelembevételével készült játékokkal töltik fel, és a klinika fekvőbeteg- és ambuláns osztályaira helyezik el, ahol a vizsgálatokat követően választhatnak belőlük a gyerekek.

A Nevetnikék önkéntesei nemcsak mesés, zenés, játékos és bűvészkedős foglalkozásokat szerveznek kórházban ápolt gyerekeknek, hanem színesre festik a kórtermek falait, játékokkal teszik barátságosabbá az egészségügyi intézményekben töltött időt, illetve hazavihető játékokat is készítenek számukra.

Fotós: Ruprech Judit / Forrás: MTI

A Gyermekklinikával szemben található házukban, amelyet nemrég avattak fel a közösségi adományoknak köszönhetően, rendszeres játékkészítő workshopokat tartanak. Erre cégek, intézmények munkatársait is előszeretettel várják csapatépítő foglalkozásként. Osztályok, baráti társaságok számára is kikapcsolódást, kreatív elfoglaltságot kínálnak így – akik egyúttal a beteg gyermekek számára szerezhetnek örömet.

December 17-én minden érdeklődő betekintést nyerhet a Nevetnikék által tartott játékkészítő foglalkozásba, ugyanis a Pécsi Pagonyban délelőtt tíz és dél között kerül sor hasonló programra. A résztvevők itt egyedi karácsonyi díszeket, asztali dekorációs elemeket készíthetnek, amelyeket haza is vihetnek ajándékba. A résztvevők a helyszínen adományaikkal a beteg gyermekeket nevettető alapítvány munkáját támogathatják. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges a [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!