Fejlődtek

2022.12.27. 20:25

Eseménydúsan telt a Duna-Dráva Nemzeti Park idei éve

Cz. E.

Forrás: DDNP

Elkészült a Nagyharsányi Szoborpark új fogadóépülete és megújult a Kikerics panorámasétány is. Befejeződött a dunaszekcsői Telelő-Duna és a Felső-zátonyi mellékág élőhely-rekonstrukciója. Horvát-magyar együttműködésben a Hidden Landscapes Interreg-projekt is folytatódott, melynek keretében a Pintér-kert Arborétumban valósultak meg fejlesztések, valamint a Tettye Oktatás Központ épületének felújítása is zajlik.

A meglévő vad dunai szigetek védelmében is aktívan részt vettek. A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont Természetiskola minősített oktatóhely címben részesült. Hét új termék pedig Duna-Dráva Nemzeti Park Termék Védjegyet kapott. Továbbá újra megrendezésre került a Föld Napja rendezvény is, valamint országos szinten jelentek meg eseményeken. Mindeközben programokkal, játékokkal, pályázatokkal hívták fel a figyelmet a közönség figyelmét a természeti értékeinkre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!