Állatvédő szervezetek kapják a befolyt összeget

2022.12.17. 20:03

Idén is futva jótékonykodtak a csúnya karácsonyi pulcsisok Siklóson (Galéria)

Harmadik alkalommal szervezte meg a siklósi Czukor Borsó és a Vártalak Kávézó tulajdonosa a „Fuss csúnya karácsonyi pulcsiban” jótékonysági rendezvényt, amellyel idén is a környékbeli állatvédőket támogatják.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Összesen 136-an regisztráltak az idei, immár harmadik csúnya pulcsis futásra, melyet a máriagyűdi Czukor Borsó, illetve a siklósi várkertben idén megnyílt Vártalak Kávézó tulajdonosa, B. András Márta szervezett. A korábbi években Máriagyűdre várták a csúnya pulcsis futókat, idén viszont a résztvevők a vár körül tettek meg pár száz métert az állatokért, hiszen a futás nevezési díjából (1000 Ft/fő) befolyt összeget a szervező a környékben működő állatvédő szervezeteknek ajánlja fel.

A futókat Balázs Csaba, a Siklósi Várbaráti Kör elnöke is köszöntötte. Mint mondta, a cél nemes, hiszen az állatok azok, akik feltétlen szeretetükkel tudják meghálálni a gondoskodást. Felhívta a figyelmet arra, hogy aki kis kedvencet keres, nyugodtan keresse fel a menhelyeket. Ezt követően Pápai István  siklósi edző (Damashi Dojo, Spartan Training Group) vezetésével bemelegítettek a résztvevők, majd Márta karlendítésére elstartolt a nagy csapat.

B. András Márta örömmel számolt be arról, hogy ebben az évben 183600 forint gyűlt össze, amely ismét túlszárnyalta az előző évi bevételt. Az összeg a Tenkesalja Állatvédő Egyesület, a Kis Mancsok Nagy Szívek Állatvédő Egyesület és a Harkányi Állat és Természetbarátok Egyesülete között oszlik meg. Márta nagy állatbarát, sőt, ő maga is egy mentett kutya gazdija. „Habcsókot” két éve fogadta örökbe, azóta a Czukor Borsó házőrzője, házi kedvence. A kiskutya azok helyett is teljesítette a távot, akik valamiért nem tudták ezt megtenni, de a jó célt támogatni szerették volna.

– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ennyien csatlakoztak ehhez a kezdeményezésünkhöz, már-már hagyományunkhoz, hiszen az is a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy az állatmentéssel foglalkozó önkéntesek milyen sokat és fáradhatatlanul dolgoznak a kutyákért

 – mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!